Uued sündmused

Sündmusi ei ole.

Päevakorralised

Leader-meetme 2021. aasta esimesest taotlusvoorust toetati 29 projekti elluviimist

21. märts 2022 Kell 17:09

Jõgevamaa Koostöökoda korraldas 2021. aastal kaks LEADER-meetme taotlusvooru. Neist esimene toimus septembris ja oli avatud ettevõtluse ning kogukondade investeeringute meetmetes.

Teine voor toimus oktoobri alguses maakondlike koostöö- ja kogukondade ühisprojektide ning esmakordselt COVID-19 taastekava meetmetes.

Tegevusrühma juhatus kinnitas hindamiskomisjoni ettepanekud toetuste määramise osas ja esitas need PRIAle nõuetele vastavuse kontrollimiseks ning projektitaotluste rahuldamise otsustamiseks. Kui teise vooru taotluste viimased kinnitused saabusid PRIAst käesoleva aasta jaanuari lõpus, tuli esimese vooru viimane kinnitus märtsi keskel. Seega saame esimese vooru lõpliku tulemuse kuulutada välja alles nüüd.

Tegevjuht Kaire Kaasik ütles kokkuvõtteks, et taotlusvooruga toetati 29 projekti mahus 413229 eurot, neist 17 ettevõtluse ja 12 kogukondade investeeringute meetmes. „Suurem osa ettevõtluse meetmest toetuse saanutest panustab oma ettevõtte arendamisse uute seadmete, masinate, energialahenduste või ruumide laiendamise kaudu. Kogukondade investeeringud on suunatud eelkõige kohalike teenuste arendamiseks ja avaliku ruumi kaunimaks muutmiseks,“ lisas ta. Heaks kiidetud projektide nimekirjad leiab koostöökoja kodulehelt.

2022. aasta esimesel poolaastal avatakse kaks taotlusvooru. Esimene kestab 23. märtsist kuni 4. aprillini ettevõtluse ja kogukondade investeeringute meetmetes. Vooru tingimused on kirjas Jõgevamaa Koostöökoja kodulehel. Soovijatel on kokkuleppel võimalik tulla eelnevale nõustamisele. Teine taotlusvoor toimub esialgse kava kohaselt 3. kuni 13. juunini. Siis saab esitada taotlusi lisaks kogukondade ühistegevustele ka COVID-19 taastekava meetmetes ettevõtluse ja kogukondade investeeringute valdkonnas.