Uued sündmused

Sündmusi ei ole.

Päevakorralised

Tule IV Rääbisefestivalile!

13. juuli 2022 Kell 11:30

Kõik head kala ja Peipsi toitu armastavad Eestimaa gurmaanid kogunevad sel pühapäeval, 17.juulil 2022 Kasepääle.  Tuleb Heade Peipsi Maitsete pidu, kus kõige tähtsamal kohal on Peipsi toit ja päeva peategelane taasavastamist vajav Peipsi rääbis. Kuna selle aasta püüginorm on kiiresti täis saanud, avaneb viimane võimalus värsket rääbist nautida. 

Rääbisefestivalil demonstreerivad rääbist armastavad tippkokad oma oskusi stiilis „maitse palju jaksad“ ja seda kõike täiesti tasuta. Festivali platsil on end üles seadnud Grand Chef Emmanuel Wille, YliCool peakokk Urpo Reinthal, Lendava Laeva peakokk Martin Laiapea ning Grillikunstnik Hannes Loopere.

Kogu päeva jooksul pakub kuulamist-vaatamist muusikaline programm. Üles astuvad Põltsamaa Linnaorkester, Lõõtsakuningas Toomas Ojasaar ja peaesineja ansambel „Kukerpillid“.

Staadionil paiknevad Peipsimaa ja ümbruskonna parimate toiduvalmistajate ning -tootjate müügikohad, kus peale peategelase rääbise pakutakse nii kohapeal maiustamiseks kui ka kaasa ostmiseks kõike muud maitsvat, mida siinkandis tehakse.

Meie toiduvõrgustikust osalevad festivalil Juhus pruulikoda (käsitööõlled ja -limonaad), Meemeistrid (mesi ja meetooted), Sepamäe talu (astelpaju toormahl ja muud astelpajutooted), Peremesila (mesi), Rosiine Leivad (käsitööleivad ja rukkijahust pagaritooted), Teearu talu toidubuss More & More (kalaburgerid ja vrapid), Ulge talu (käsitööveinid) ja Uugi talu (kasemahla- jt siirupid). 

Kalanduse Teabekeskus ja Lõuna-Eesti Kalastajate Klubi kutsuvad kõiki suuri ja väikseid huvilisi spinninguviske õppele. Lisaks on kohal miniloomaaed koos ponisõiduga.

Söömispidu toimub kell 10-17 Kasepää laululaval ja staadionil, päeva juhib Linnateatri näitleja Mart Toome.
Festivalipääse maksab 3 eurot, lastele on sissepääs tasuta. Festivalipääse sisaldab osavõttu kõikidest õpitubadest ja muusikalist programmi.

Vaata ürituse infot ja osalejate tutvustusi SIIT.

"Kui Sind ei ole pühapäeval Kasepääl, siis pole Sinus kalaarmastajat", ütleb korraldaja.

Festivali korraldab Peipsimaa Kogukonnaköök MTÜ koostöös EMKF Rakenduskava 2014-2020, MTÜ Peipsi Kalanduspiirkonna Arendajate Kogu, Mustvee valla, võrgustikega Peipsi Toit, Jõgevamaa toiduvõrgustik ning Kääpa OTT ja Kalanduse teabekeskus.

Jõgevamaa toiduvõrgustiku ettevõtete osalemist Rääbisefestivalil toetab PRIA Lühikeste tarneahelate projekt.