Uued sündmused

Sündmusi ei ole.

Päevakorralised

Jõgevamaa toiduettevõtjate õppereis Viljandi- ja Mulgimaale 30. mail 2023

17. mai 2023 Kell 13:46

Eeskätt toiduvaldkonna ettevõtjatele suunatud õppereisi eesmärk on tutvustada, milliseid valdkondlikke arenguvõimalusi pakub Viljandimaa. Külastame Kesk-Eesti ettevõtlusinkubaatorit, mis on asutatud Viljandi-, Järva- ja Jõgevamaa arenduskeskuste poolt, et tugida nii alustavaid kui juba tegutsevaid ettevõtjaid ning Polli aiandusuuringute keskust. Vaatame ka, mida pakuvad piirkonna toidutootjad.

Õppereisi kava:

8.00 Start Jõgevalt

9.30 – 10.20 Kesk-Eesti Ettevõtlusinkubaator, https://kesk-eesti.ee/
Viljandi toidutootjad Tixi Winnukas ja Karutsi Vutt

Kohtume Viljandimaa Arenduskeskuse ruumides, aadressil Leola 49, Viljandis.
Tervituskohv ja väike amps.
Eettevõtlusinkubaator on koht, kus alustavad ettevõtjad saavad tuult tiibadesse. Seal on juba ka  toidutootjaid ja kuuleme, kuidas inkubaator saab abiks olla, et oma ettevõtet kasvatada.
Oma tooteid tutvustab koduköögis vinnutatud sealiha valmistav Tixi Winnukas
Ja vutimunade väiketootja Karutsi Vutt https://www.facebook.com/profile.php?id=100083387976724

10.50 – 12.00 Viru talu koduresto, https://virutalu.ee/

Koduresto asub metsade keskel, kuhu perenaine Monika asus elama mitmed aastat tagasi. Vana mulgi häärberi renoveeriti elamiseks ja ait kodurestoks. Monika road on inspireeritud erinevatest maailmaköökidest ja peegeldavad tema nägemust heast toidust.  Lisaks valmistatakse käsitöö vahukomme. Meiegi saame osa tema maitsetest.

12.25 – 13.10 Lõuna Halliste sööklas. Kulla leerimaja

Retrohõnguline nn töölissöökla Mulgimaal. Toitu tehakse puupliidil, mis pannakse kütte juba kella 5 ajal hommikul. Söökla on lahti ainult tööpäevadel kaks tundi.
Põikame korraks sisse ka suurepäraselt restaureeritud Kulla leerimajja, https://www.puhkaeestis.ee/et/kulla-leerimaja .

13.20 – 15.00 Polli aiandusuuringute keskus  ja Polli Teadmistepõhiste tervise- ja loodustoodete kompetentsikeskus PlantValor, https://pk.emu.ee/struktuur/polli_ak/

Pollis on teadus- ja arenduskeskus, mille eesmärk on taimse materjali täielikum ärakasutamine toidulistes ja mittetoidulistes toodetes. Läheme vaatama keskusesse rajatud ekstraheerimis-, destillatsiooni-, keemiatehnoloogia, kuivatustehnoloogia ja biokeemia laboreid.

15.15 – 16.15  Karu Kombucha OÜ, https://karukombucha.ee

Karksi – Nuias valmistab Krisli oma perega juba paar aastat kombuchat ehk fermenteeritud teed, mis on uuesti sündinud jook vanade traditsioonide järgi. Igas kuus valmib 300 liitrit  jooki, pakkuda on 5-6 erinevat maitset. 

17.15 – 18.15 Viinakingu talu, https://www.facebook.com/Viinakingu/

Võrtsjärve lähedal olles peab ikka kalatooteid sööma, nägema ja kalameeste jutte kuulama. Kalamees Uno on just see õige mees, kes jagab meiega oma kalatoodete lugusid.

19.15 tagasi Jõgeval

Registreerimine kuni 25. maini SIIN.

Lisainfo: Ülle Jukk, tel 5305 6322, ylle@jogevamaa.com

 

Õppereisi toetab Euroopa Regionaalarengu Fondist prioriteetse suuna 5 „Väikese ja keskmise suurusega ettevõtete ja piirkondliku ettevõtluse arendamine" meetme „Piirkondade konkurentsivõime tugevdamine" tegevuse  5.4.2. „Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks" projekt "Jõgeva maakonna tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamine" 2020-2023"  ja Leader-meede.

Õppereisil osalejatele arvestatakse vähese tähtsusega abi (VTA). Kui ettevõttel vaba VTA jääki pole, tuleb õppereisi eest tasuda täismahus. Oma VTA jääki saab vaadata siit – http://www.fin.ee/riigiabi

Õppereisi kava pani kokku  Jaanika Toome, MTÜ Kire Avastaja